Att göra i Småland

Zigzag

I den södra delen av Sverige finns det vackra Småland. Ett vackert landskap med underbar natur, hav, sjöar, skog men också ett aktivt stadsliv. Hotel Rådmannen i Alvesta har en strategisk placering med närhet till mycket för både stora och små.

Saker att göra i Småland för par

Vårda kärleken med ett besök i Småland. På hotellet finns relaxavdelning med bastu där ni bara kan vara. Välj ett rum med jacuzzi, mousserande vin, choklad – ett perfekt upplägg för romantik. Gör en utflykt under dagen till exempelvis Möbelriket i Lammhult. Sveriges äldsta möbelfabrik låter er inspireras och kanske upptäcka nya möbler till ert hem.

Aktiviteter i Småland

För en aktiv semester är Småland ett perfekt val. Cykla downhill, spela golf på en av två banor i närheten eller åk slalom vintertid. Aktiviteter som både familjer, kompisgänget eller arbetskollegorna kan vara med på. Satsar ni på högre höjder finns zipline som med stor sannolikhet kommer få det att pirra lite extra i magen.

Sevärt i Småland

Småland är ett landskap som ständigt fortsätter förundra. Sveriges glasmuseum ligger endast en kort bit bort och visar upp Sveriges utveckling inom glas de senaste två decennierna. Växjö domkyrka eller någon av alla mysiga badplatser i närheten är väl värda ett besök. Vi hjälper gärna till att tipsa om passande aktiviteter i närheten utifrån vad ni är intresserade av. Här finns det aktiviteter för årets alla årstider, både inom- och utomhus.

Må bra i Småland

Att uppleva saker tillsammans är alltid en fantastisk upplevelse som skapar minnen för livet med andra. På Hotel Rådmannen finns vår restaurang Majas krog där vi serverar rätter som är inspirerade av småländska råvaror. Här serveras frukost, dagens rätt och en à la carte med fokus på livsmedel som är närodlade och kravmärkta. En helhetsupplevelse av aktiviteter i Småland där alla sinnen blir tillfredsställda.