Downhill

Downhillcykelpaket i Småland

Öppet april – oktober

Downhill är en fartfylld tävlingsgren inom mountainbike. Det går ut på att cykla nedför ett berg på kortast tid på en bestämd bana. Sporten brukar benämnas som cyklingens störtlopp, vilket liknas vid den alpina varianten. Hos Hotel Rådmannen kan du boka ett Downhillcykel-paket i Hanaslöv som inkluderar både fartfylld cykling och god mat – det bäst av två världar. Downhill i Alvesta är dessutom väl värt ett besök oavsett tidigare nivå. Alla kan prova på sina egna villkor!

Cykla downhill

I downhill finns det banor att cykla utför där det går att komma upp i riktigt hög fart. Banorna består i huvudsak av naturliga hinder såsom stenpartier, rotsektioner, doserade svängar och annat. Det förekommer även byggda hopp, dropp, doserade svängar och annat. Banorna finns i olika svårighetsgrader, både för dig som total nybörjare och för veteranen. Downhill är något som hela kompisgänget eller familjen kan prova på tillsammans. Det finns banor för stora som små, en perfekt aktivitet för er som tycker om fart och äventyr. Downhillcykling är en sport som blir allt mer populär och det är lätt att förstå varför, det är ett underbart sätt att njuta av naturen och samtidigt få motion. Läs mer om downhill i Alvesta.

Downhill i Hanaslöv

Vid downhillcykling ska du upp på ett berg, vilket sker med lift. Liften är byggd och anpassad för att du ska få med dig cykeln upp och sedan kunna njuta av farten hela vägen ned. Det finns pistkartor som tydligt markerar ut de olika lederna och deras svårighetsgrader. Varje led är även skyltad längsmed vägen för att du ska hitta rätt. Cyklarna som används vid downhill har en avancerad dämpning som kan liknas vid vad moderna motorcrosscyklar har. Allt för att du som cyklist ska ha en så behaglig upplevelse som möjligt. Downhill går att ta i din egen takt där du provar dig fram och hittar en lagom nivå. Välkommen att boka vårt downhillcykelpaket med fartfyllda nedförsleder i Hanaslöv.

Läs mer på Sommaraktiviteter – Hanaslöv (hanaslov.se)

Pris från 999:- per person i dubbelrum

 

Detta ingår

  • Övernattning
  • 2 rättersmiddag i Majas
  • Frukostbuffé
  • Cykelhyra
  • Liftkort uppför berget

Pris:

Från 999:- / pers

Alla våra paket & erbjudanden

Zigzag